fredag 25 januari 2013

Update

Okej, äntligen!

Har varit fullt upp hela veckan, men nu finns det äntligen tid för en liten update.

 

I helgen åkte vi som sagt över till Riga. VI åkte ner till Stockholm på fredag förmiddag där vi åt lunch på Jensens och strosade runt lite innan vi tog oss ner till Frihamnen och båten som gick klockan 5. Precis klockan 5 fick vi alla ett mail om tentaresultaten. Det blev minst sagt lite nervöst och vi visste inte riktigt vad vi skulle göra, men vi titta, och alla hade klarat det. Så man kan säga att resan fick en väldigt bra start. Det var även något som kom tillbaka under resans gång då någon helt plötsligt kom på det igen och utropade “Hörrni, vi klarade tentan!”, också firade vi lite extra.

Den första kvällen kom vi igång lite sent efter att ha vilat en stund, alla fyra skulle duscha och göra sig klara osv, sen behövde vi äta och ta en sväng till taxfreen också. När vi väl kom ut hade vi en riktigt rolig kväll, och lyckades även vinna lite pengar på en enarmad bandit, dock inte så mycket som man kunde tro baserat på våra reaktioner, men kul var det.

På lördagen var vi sedan in till Riga. Var väldigt kallt ute, så vi letade upp en restaurang, åt god mat och gick sedan runt en liten sväng innan vi gick tillbaka till båten ett tag innan båten avgick igen. Vi tinade sedan upp oss i bastun/bubbelpoolen. Tanken den kvällen var att vi skulle börja tidigare, så att vi kunde sluta lite tidigare och på så sätt inte få en lika jobbig morgon på söndagen. Vi lyckades nästan – vi började visserligen tidigare, men vi slutade även senare… Men det var en helt klockren kväll, så det var lätt värt det.

Söndagen sen blev lite jobbig, men vi tog oss av båten och små småningom tillbaka till Uppsala där jag hade en slö dag framför TVn.

Denna veckan sen har vi börjat en ny kurs, Kriminologi. Kursen är i Stockholm, så det är pendling som gäller. Dessutom är det en samhällsvetenskaplig kurs – vilket betyder att det  är sjukt mycket att läsa, och att det inte finns “rätt och fel” på samma sätt som  vi är van. Det har resulterat i att jag denna veckan har spenderat hela dagarna med föreläsningar och egen inläsning, stannade kvar i biblioteket redan första dagen!

Men men, igår var jag kvar i Stockholm till klockan 7, och sedan kom Adam, som ska vara här i helgen vid 9. Vi har spelat Xbox, ätit på Taco Bar och varit på bio (Sune i Grekland). Nu blir det mer Xbox!

Här är några smakprov från Riga-resan, fler bilder finns här. Tyvärr glömdes kameran bort andra kvällen, annars hade det nog funnits ännu fler roliga bilder.

P1030302P1030292P1030330P1030334P1030339P1030314

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar