måndag 23 december 2013

Rocky Road

Jag fick en fråga angående Rocky Road-receptet som jag använder och tänkte jag kunde skriva det här:

 

200 gram mörkchoklad
200 gram mjölkchoklad
En burk sötad kondenserad mjölk
25 gram smör
2 teskedar vaniljsocker
~ 1,5 dl osaltade hackade jordnötter
~ 1,5 dl minimarshmallows
1 påse Dumle

Smält chokladen, mjölken och smöret försiktigt (enklast i micron men kan även använda vattenbad)
Tillsätt vaniljsockret då chokladsmälten svalnat något. Sedan blandas resterande ingredienser i; först jordnötterna och sedan resten. Tänk på att Dumlen och marshmallowsen lätt smälter, så blanda inte runt för länge. Lägg över i en form cirka 30x40 cm. Ett tips är att klä formen i aluminium- eller plastfolie för att godiset lättare ska gå att få lös från formen. Låt stå kallt i minst 4 timmar och skär upp.

Det blir en väldigt mjuk choklad av detta på grund av den kondenserade mjölken vilket jag tycker är supergott! Vi gjorde nått år efter ett recept utan mjölken men den blev då hård, så efter att ha provat detta så gick vi över helt till ett recept med kondenserad mjölk istället som vi har modifierat lite.

Idag var det dags för nästa julgodis, nämligen knäck – mums!

2013-12-22 11.27.35 2013-12-23 15.37.43

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar