söndag 3 juli 2011

Malmö

Det var verkligen längesen jag bloggade nu, men det hinns liksom inte med. En vanlig vardag åker jag hemmifrån kvar över 5 på morgonen och är inte hemma igen förrän vid halv 6 på kvällen, då är det middag och slapp framför TVn som gäller, innan det är dags för sängen. Men det är kul, vi lär oss något nytt nästan varje dag. i början tog vi bara venprov på de patienter med väldigt tydliga vener. Idag är vi betydligt mer självgående och klarar betydligt svårare patienter, vi har även lärt oss ta kapillärt i fingret. När det är tomt på patienter hjälper vi till med småsaker inne på labbet, som t.ex. registrerar remisser och sätter och avläser sänkor.

Så, det har inte hänt så mycket sedan jag bloggade sist. Förra helgen var det midsommar, då var vi här några stycken och åt middag och spelade kubb, sedan fick vi besök av tre tyskar, de va trevliga, men en av dem somnade nästan vid vårat matbord och en annan var väldigt pratglad och ville aldrig gå hem, först vid halv 5 på morgonen gick han, med orden att han skulle komma tillbaka dagen efter, men det gjorde han som tur var inte.

Igår åkte jag ner till Malmö med Zara och Janna, vi hade inga speciella planer, men med sommarkortet reser man ju gratis, så får utnyttja det lite. Vi fikade på Espresso House, shoppade skor på Skopunkten, också köpte jag två långa linnen. Sedan åt vi god Thaimat.

Det var väldigt varmt och kvavt hela dagen och när vi satt och åt började det åska ordentligt. På väg till bussen blev vi sedan lite blöta, men det var bara skönt.
Med två minuters marginal han vi med tåget hem, dock hamnade vi bakom ett försenat pågatåg så hemresan tog längre tid än den ska vilket ledde till att vi missade bussen hem och fick gå - och i Kristianstad var det ännu mer kvavt än i Malmö, men här blev det ingen åska inte.
Väl hemma blev det en snabb dusch, sen kollade vi på Moulin Rouge och Sleepy Hollow.

Det lär dröja innan nästa inlägg, men ni vet redan vad jag gör på dagarna :)

/Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar